Search

Project Spotlight – Woolpack House, Stockport

 

Woolpack House, Stockport

Originally a public house built in the early 1800s, Woolpack House is now a dynamic co-working space for local professionals. 

Our aim with the project was to create a lighting scheme that reflected the history of the building, while also creating a modern and contemporary workspace. Our commercial lighting designer used traditional office lighting techniques to ensure that the offices met the best practices for efficient lighting, but also added some interesting twists for added personality. 

Traditional LED strip and ring lights were used in combination with statement hexagon LED lighting, while task lighting at desks were implemented with diffused glass for a more comfortable and relaxed space. This soft lighting approach continued throughout the building with dimmable wall lighting along corridors and spotlights to highlight seating and accent areas.

 

Project Spotlight – The Orange Tree, Congleton

 

The Orange Tree, Congleton

The iconic 18th Century, Grade 2 listed building in Congleton was transformed over the course of 2023 with a £1m refurbishment. 

A modern and stylish venue focussing on fresh food and signature cocktails with the interior design handled by IMD & Associates.

With a brief of contemporary yet cosy, we chose elegant statement lighting that creates an intimate dining atmosphere with an added something special. The effect of this is a higher-end but relaxed space for diners, drinkers, and event-goers from the local community and beyond. 

 

Shop The Project

                                                             

Project Spotlight – Harry Beswick, Heswall

The Harry Beswick, Heswall

Built in 1911 and designed by architect Harry Beswick, this building has spent most of its life as a police station. In November 2023 the building reopened as a cosy and welcoming Hyde's Brewery pub, with DV8 Designs leading the design. 

The challenge with this building was keeping some of the former police station's original features side by side with the new renovations. Creating a cohesive design throughout the sandstone and red brick building was essential in creating a community hub that reflected the station's history. 

The lighting design in this project also needed to be sympathetic to the building design and history. It also needed to help create zones inside the building, as customers would be coming to the Harry Beswick to drink, to socialise, or to enjoy a meal. 

With a mixture of statement chandeliers, decorative wall lights, and bespoke table lamps, this lighting scheme added interest and personality without being intrusive. Textured and opal glass made the eating areas feel cosy and intimate, while clear glass made the bar area brighter and more open. However, with warm brass and wood tones throughout the entire building, the lighting remained cohesive and welcoming. 

   
Back to Top
Product has been added to your cart